SEO - optimizacija web & internet stranica

Zašto je responsive dizajn toliko povezan sa mobile SEO-oma

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Ako nemate responsive web stranicu, krajnje je vrijeme da to učinite. S obzirom na zadnje informacije iz Googlea, Vaša stranica će bolje kotirati ukoliko raspolažete responsive dizajnom.

Iznimno veliki broj mobilnih uređaja je podatak koji bi Vas trebao nagnati na razmišljanje o razvoju mobilne SEO optimizacije. Jedan od prvih koraka svakako je izgradnja responsive stranice. To znači da bi Vam stranica trebala biti prilagodljiva uređaju sa kojeg se pregledava. U prijevodu stranica bi morala biti lako pregledljiva uz minimum scrolanja po zaslonu.

Stranice koje nisu napravljene na responsive platformi prilikom učitavanja na bilo kojem drugom uređaju osim računala ne poprimaju oblik zaslona. U tom slučaju se događa da morate pomicati stranicu 2 km lijevo i 2 km desno i kilometara na entu potenciju gore dole kako bi pronašli podatak koji Vas zanima.

Ukoliko se implementacija responsive platforme izvrši kako treba, stranica se mora moći prilagoditi bilo kojem tipu i veličini ekrana.

Zašto je responsive dizajn najbolja opcija mobile optimizacije?

Google također navodi kako je velika prednost, uz responsive platformu, jedan URL radi lakše komunikacije s posjetiteljima. Također Google-u je lakše dohvatiti stranicu ako je jedan URL u igri i ako je sav sadržaj povezan s tim URL-om, a ne da su informacije razbacane na više stranica. Za one koji ne znaju, prije su tvrtke imale mobilne stranice na drugim domenama što je komunikaciju činilo izrazito otežanom.

Ijako je responsive platforma u ovom slučaju najbolja opcija SEO optimizacije, nije jedina. Postoje još neke mogućnosti međutim naznačene su kao dosta komplicirane i nepotpune.

Podjeli

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi