SEO - optimizacija web & internet stranica

Je li Panda 4.0 ciljala određene stranice?

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Sredinom svibnja Google je pustio u promet Pandu 4.0. Njezinim puštanjem značajno su se promjenili rezultati pretraživanja. Takav trend je uzrokovala značajna promjena u algoritmima. Google je podosta izmjenio način na koji Panda čita stranice.

 

Mnoge stranice su se našle na udaru, te su značajno mjenjale renkinge. Neke na bolje, a neke na lošije. Mnogi su samo letimičnim pogledom na analitiku mogli zapaziti te promjene. To se dogodilo iz razloga jer su algoritmi lošije čitali stranice nego prije. Korisničke impresije, kao i klikovi doživjeli su drastičan pad. Pogledom na upite pretraživanja došli smo do zaključka da su najveći gubici bili upravo oni koji su ključne riječi imali na „lošim“ stranicama označenih od strane Pande.

Istovremeno, promet na njihovoj početnoj stranici je bio jednak kao i prije objavljivanja. U prijašnjem razdoblju, stranice su držale konstantu u svim aspektima što nas navodi na zaključak da je Panda 4.0 za razliku od Pande 3.0 temeljito reprogramirana. Što se u stvari događa ako znamo da nije cijeli sajt na udaru već samo određene stranice? Nakon pregledavanja sadržaja nismo mogli otkriti niti da je stranica tanka, a niti da je spamirajuća.

Paralelno uz Pandu, Google je u promet pustio i payday loan update. Taj algoritam cilja „jako spamirajuće“ stranice i potpuno je nepovezan sa algoritmima Panda i Penguin. Pregledom Google-ovim alatima stranice se nisu pretjerano bazirale samo na ključnim riječima, ali zašto su odjednom te stranice alarmirajuće?

Sve navedeno nas može navesti na razmišljanje. Nije jasno zašto se događaju takve stvari. Jesu li ti novi algoritmi zaista namjenjeni rušenju pojedinačnih stranica?

Podjeli

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi