SEO - optimizacija web & internet stranica

Kako optimizirati URL strukturu

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Svakako najbolje je jednom nakon kreacije URL-a ne mjenjati ga, međutim u nekim slučajevima potrebne su promjene kako bi URL bio što bolje otimiziran. Što je URL sam po sebi više user-friendly bolji je, međutim ukoliko je pogrešno izoptimiziran može se dogoditi pad renkinga od kojeg se duže vrijeme nećete moći oporaviti.


-dinamični i statični URL
U svakom slučaju bolje rješenje je statični URL. Dinamičan je teže pratiti i tražilicama i korisnicima, dok statični svojom jednostavnošću privlači pozornost obje skupine. Dinamični URL također može izazvati probleme prilikom indeksiranja stranice, a to samim time dovodi do pada u renkingu. Slab renking je uzrokovan i predugim linkovima koji su u svojoj bazi jednaki, a ekstenzije se nalaze predaleko u liku. Tražilice to čitaju kao istu stranicu i smanjuju vrijednost same stranice.
-napravite promjenu korisnom
Jedna stvar je URL transformitrati iz dinamičnog u statični, a druga napraviti ga razumiljivim. Približiti URL publici je izuzetno bitno kako bi bio što pristupčniji. U tom segmentu jednostavnost je ključ! Bitno je da URL svojim sadržajem predstavlja ono što se nalazi na stranici.
-preusmjeravanje na novi URL
Nakon što je novi user-friendly URL zaživio bitno je složiti redirekciju sa staroga na novi kako bi tražilice prepoznale promjenu i kako nebi javljale grešku. Redirekcijom svih starih stranica na nove URL-e povećavate akumuliranu vrijednost jer ne gubite ništa na grešku stranice 404.

Podjeli

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn